Zaujalo mne

Před časem jsem se pod lehkým nátlakem rostoucího počtu blogů dokopal k založení rubriky zajímavostí, které mne něčím zaujaly. Vesměs se jedná o hrubý výběr článků z internetu, knih, časopisů, zpráv nebo odkudkoliv. Zatím vše  plácám na jednu hromadu a jediné kriterium dělení příspěvků je čas....

Takže se nechte inspirovat, pokud se vás alespoň jediný příspěvek zaujme, děkuji - má práce splnila svůj účel:-)

 

Č. Název Anotace datum zdroj
2022_12

Jaký je rozdíl mezi stejnými a rovnými podmínkami?

Vypadá to, jako by to bylo to samé... Zamyslete se, jak vnímáte tyto termíny? Rozdíl tam je, a ne malý ... klikněte na odkaz vlevo:-) 21. 12. 2022 mail
2022_12

Jak psi projevují bolest a co jako páníček dělat?

Máte doma psa? Je to úžasné stvoření, které vás vítá, kdykoliv se vrátíte domů, olizuje vám prsty, ruce, hlavu, uši ... vlastně cokoliv, co mu dovolíte.
Ale ne vždy je pejskovi dobře, někdy ho něco trápí. Jak to poznáme?
Přečtěte si následující článek.
Ale stejně vám přeji, ať je takových okamžiků co nejméně..
4. 12. 2022 https://onlinepsiskola.cz/
2022_11

Před-svědčování aneb 6 neetických manipulačních triků

Krásné povídání s kreslenými příklady (pod)vědomého chování našeho mozku a jak toho manipulátoři zneužívají. 21. 11. 2022 Před-svědčování aneb 6 neetických manipulačních triků
2022_10

Houbařský požitek

Celé září jsme trpělivě vyčkávali a těšili se na houbařské babí léto. A hned 1. 10. se nám zadařilo. U rybníka Bucek jsme našli 3 košíky - kuk:-) 1. 10. 2022 Vlastní foto
2022_09

Bez lásky je člověk jenom smutnej, ale bez přátel by nepřežil

V televizi se u Karla Šípa objevila Radůza a tak se ke mně prostřednictvím mé milované ženy dostala písnička Dobrý lidi. Úžasná písnička, nádherná slova i melodie. 
Její text najdete níže - klikněte vlevo na odkaz "Bez lásky je člověk ...".
Vlastní píseň si pak pusťte na youtube - viz odkaz Dobrý lidi vpravo.
A když už se vám zalíbí, doporučuji celé album Nebe je odemčené...

28. 9. 2022 Dobrý lidi
2022_08 Komenského mravoučné desatero S blížícím se začátkem školního roku jsem narazil na didaktický obraz komeniologa Josefa Kliky z roku 1891. Texty jsou sestaveny z děl J.A.Komenského, grafika dokresluje obsah. Níže jsou pouze texty, na odkazech najdete celý článek i s grafickým listem.

1. Nevypravuj všeho, co víš; nevěř všemu, čeho se doslýcháš; nežádej všeho, co vidíš; nečiň všeho, co můžeš, než toliko, co jsi povinen: a budeš OPATRNÝ.
2. Buď SKROMNÝ, ne nestydatý, mlčenlivý, nikoli mluvný! Když kdo mluví, mlč; když tobě co praví, poslouchej; když tobě co poroučí, buď mu po vůli!
3. Ke všem buď VLÍDNÝ, k nikomu úlisný, vystříhej se pochlebovati!
4. Buď dále nadto SPRAVEDLIV! Nežádej ničeho cizího, nic sobě neosobuj!
5. Máš býti také UDATNÝ, ku prácem čilý, zanechej prázdně lenochům!
6. Štěstěna bývá nestálá, přináší rozdílné případy, často smutné. A ty snáší TRPĚLIVÝ člověk, choulostivý vzdychá, pláče a kvílí.
7. Buď i DOBROTIVÝ a milosrdný! Kdo tebe oč žádá, dej mu, máš-li; bídnému pomáhej, můžeš-li!
8. Urazil-li tě kdo, PROMIŇ mu vinu! Ublížil-lis komu, ukoj a ukroť jej! Krásno jest tlumiti zlosť, odpouštěti vinníku a promíjeti odprošujícímu.
9. NEZÁVIDĚJ nikomu, přej všem, vděk se čiň, komukoli můžeš, a zalíbíš se všem dobrým lidem.
10. Mluv vždy PRAVDU, nechtěj lháti!

Není třeba nic vymýšlet, stačí se řídit tím, co již bylo řečeno dávno našim učitelem národů, který svým praktickým životním příkladem stvrzoval výše uvedené.

25. 8. 2022 Komenského mravoučné desatero
2022_07 Jak vést děti k sebevědomí Po vysvědčení je nemálo rodičů a hlavně dětí zklamáno, v nepohodě. Známky jim totiž ukázaly číselně, jak na tom jsou a hlavně je zaškatulkovali v průměrech někam do řady spolužáků. Již tato řada je jen pro pár nejúspěšnějších motivační. Ostatní mají smůlu a jejich sebevědomí klesá:-(
Přitom každý člověk je něčím jedinečný, vyniká nad ostatními. Jak můžeme dětem zvedat sebevědomí? Přečtěte si následující desatero rad a vyzkoušejte je:-) .
10. 7. 2022 Jak vést děti k sebevědomí
2022_06 Jak na dálnici ušetřit palivo? Již několik měsíců nás ždímají majitelé a producenti energií, ropy a tedy i nafty a benzínu. Blíží sedoba dovolených a tím i většího cestování. Jak lze ušetřit nemálo peněz?
Stačí jet o něco pomaleji, rychlost 130 km/h je stropová, nikoliv povinná. Stačí jet rychlostí 110 km/h a už šetříte téměř 100 Kč na 100 km ... při dnešních cenách:-)
A co je přitom nejpřekvapivější? Že na těch 100 km "ztratíte" oproti 130km rychlosti jen pár minut.
Přečtěte si výsledky testu v tomto souboru.
20. 6. 2022 Jet 130 nebo 110?
2022_05 Andrea Bocelli v O2 Po dvouletém odkládání jsme se konečně dočkali. Vyrazili jsme s manželkou na úžasný koncert Andrea Bocelliho "Believe" v Praze v O2 aréně. V rámci koncertu zazpíval své oblíbené písně, např. "Dell Amore Non Si Sa", "Liberta", ... ale také světoznámé árie "Nessun dorma", "OO sole mio"!!! Na koncertu ho doprovázeli i další světoví umělci - kubánská sopranistka Maria Aleida, toskánská diva Ilaria Della Bidia, barytonista Gianfranco Montresor a cellistka Ayanna Witter-Johnson..
Kousek z koncertu najdete zde v této ukázce.
17. 5. 2022 Andrea Bocelli: Believe
2022_04 Proč si neschopní myslí, že jsou úžasní? Vědět, jak se naše dovednosti vyrovnávají s ostatními, je užitečné v mnoha ohledech. Ale psychologický výzkum naznačuje, že nejsme příliš dobří v přesném hodnocení sebe sama. Ve skutečnosti často přeceňujeme své vlastní schopnosti - vědci tomu říkají Dunning-Krugerův efekt.
Jak to funguje?
Z neznalosti...když neumíme noty a ťukáme na piano, nepřijde nám to tak strašné. Kdýž neumíme pravidla fotbalu a občas dáme na plácku s dalšími podobnými kluky gól, přijde nám, že jsme výborní fotbalisti.
Prostě ten, kdo neumí základy, dělá-li tuto činnost, se zpravidla mýlí 2x:
1. Že to ve skutečnosti neumí
2. Že neví, že to neumí a proto své schopnosti a dovednosti nadhodnocuje.
Velmi zajímavé povídání najdete na TED - viz odkaz vpravo.
15.3.2022 Why incompetent people think they're amazing
2022_02 Úžasné koncerty flash mob Hudba je úžasný komunikační nástroj a jejím prostřednictvím lze dávat lidi dohromady. Spolu s netradičním prostředím tak vzniknou úžasné veřejné koncerty...  Jsou známy pod názvem "flash mob". Zde je několik odkazů na ně:
Mission impossible, Bolero, Oda na radost , La Traviate...a řada dalších, např. i na Hlavním nádraží  dalších:-)
2.2.2022 flash mob na youtube

2022_01

Lovci mikrobů

Žijeme v době, kdy je kolem nás už v páté vlně onemocnění koronavirem COVID-19. Jedná se o virus, tedy o drobné částice tvořené pouze  bílkovinným pouzdrem, uvnitř kterého se skrývá dědičná informace ve formě DNA nebo RNA. Viry způsobují velké množství významných infekčních chorob. Díky jednoduché struktuře se viry mohou snadno měnit a přizpůsobovat se podmínkám. Mezi nejvýznamnější virová onemocnění člověka patří chřipka, zarděnky, spalničky, obrna, příušnice, žloutenka, papilomaviry (způsobuje bradavice a rakovinu děložního čípku), neštovice (pravé i plané), ... Jako největší paradox mi přijdou vystoupení lidí, kteří odmítají očkování. Stačí se podívat, co udělalo očkování se spalničkami, žloutenkou, neštovicemi ...
Velmi doporučuji dokument ČT Lovci mikrobů.  
Tak co, ještě jste proti očkování? 

30. 11. 2021

https://www.ceskatelevize.cz/porady/14068809511-lovci-mikrobu/ 

Archiv - 2021 Archiv příspěvků roku 2021
Archiv - 2020 Archiv příspěvků roku 2020
Archiv - 2019 Archiv příspěvků roku 2019
Archiv - 2018 Archiv příspěvků roku 2018
Archiv - 2017 Archiv příspěvků roku 2017
Archiv - 2016 Archiv příspěvků roku 2016
Archiv - 2015 Archiv příspěvků roku 2015
Archiv - 2014 Archiv příspěvků roku 2014
Archiv - 2013 Archiv příspěvků roku 2013
Archiv - 2012 Archiv příspěvků roku 2012
Archiv - 2011 Archiv příspěvků roku 2011
Archiv - 2010 Archiv příspěvků roku 2010
Archiv - 2009 Archiv příspěvků roku 2009

 

Stejné a rovné podmínky

 

Jak psi projevují bolest a co jako páníček dělat?

Každý správný majitel dbá na zdraví a správnou péči o své čtyřnohé svěřence.

Jako páníčci za ně neseme plnou zodpovědnost a máme povinnost zakročit, pokud našemu pejskovi něco je nebo ho něco bolí. Psi jsou ale skvělými herci, často totiž dokáží i přes velkou bolest skrývat, že je něco moc trápí.

Rozebereme si náznaky, že by naše další kroky měly okamžitě směřovat do veterinární ordinace.

Fyzické změny

Fyzické změny jsou často jednodušší zachytit, projevování bolesti ale může mít mnoho podob podle toho, co zrovna pejska trápí.

Problémy s dýcháním

Jedním z prvních a hlavních projevů mohou být změny v dýchání. Pokud pejsek bez jiné viditelné příčiny (vysoké teploty, fyzické aktivity, …) zrychleně a ztěžka dýchá, obzvlášť pokud takové chování po pár minutách neustává, je velice důležité rychle jednat.

Třes, klepání

Klepání a třes celého těla mohou být příznaky neklidu a bolesti. Pes takovým chováním nemusí nutně značit, že ho něco bolí, třes může být reakcí na jiné podněty, projevem úzkosti nebo naopak nadšení.

Postoj

Vnímejte jeho pohyb. Jaký je postoj, uvolněný? Nebo naopak křečovitý a nervózní? Co hlava, jak ji pes drží? Je nahrbený? Vnímání změny v postoji je důležité pro určení diagnostiky a často souvisí s nepohodlím nebo přímo s bolestí.

Pohyb

Ulevuje si váš pes na končetinu, odmítá běhat, nervózně přechází, nebo má naopak problém vstát? Nemůže z ničeho nic skočit na nebo z gauče? Tohle je jasný znak, že má váš mazlíček nějaké zdravotní problémy, které je nutné co nejdříve řešit. Majitelé mohou mít tendence zaměňovat odmítání nadměrného pohybu za lenost, důležité je proto vnímat, co za takovým chováním stojí.

Změny v chování

Bolest projevují psi nejen při pohybu, že je něco špatně totiž poznáme i z jejich chování. To sice nemusí být na první pohled tak zřejmé, o to spíš bychom mu ale měli věnovat pozornost.

Každodenní fungování

Znáte to, není vám dobře, něco vás bolí a nemáte na ostatní náladu? Jste nervózní, netrpěliví a nechcete být rušeni. A stejně to může mít i váš mazlíček.

Bolest se projeví v každodenním chování našeho psa. Veselý a energetický chlupáč je z ničeho nic apatický, odmítá kontakt, může být k ostatním odtažitý až agresivní. Pokud je taková prudká změna v chování něčím novým, nemusí se hned jednat o projev agrese. Vyhodnoťte vaší situaci a zauvažujte, jestli vašeho psa něco netrápí.

Pes odmítá pít/jíst

Odmítání vody a potravy je velkým nebezpečím a značí komplikace, které vyžadují okamžité řešení. Pokud zvíře do té doby nemělo s daným krmivem nebo vodou problém, je velmi důležité kontaktovat veterináře a celou situaci vyřešit. Důležité je příčinu odhalit a vyřešit co nejdříve, a to ať’ je jakákoliv.

Nervozita, nepohodlí

Bolest se podepisuje i na psím odpočinku. Pes, kterého něco bolí, má problémy s odpočíváním a spánkem, bude dlouho hledat místo k odpočinku a často se budit. I ležení v klidu bude pro psa náročné, může ztěžka nebo zrychleně dýchat.

Pozor na přehnanou péči o srst. Zvíře se může snažit ulevit si od bolesti lízáním nebo čištěním konkrétní části těla. Pozor hlavně u povrchových ran, které se může pes snažit lízat a celou situaci ještě zhoršit. Lízání je pro domácí mazlíčky uklidňující a mohou se jím snažit ulevit od bolesti a úzkosti, kterou jim bolest způsobuje.

Co dělat?

Mějte svého psa „nakoukaného“

Nejlepším řešením je mít pejska v oku a poznat, kdy a jak se změnilo chování. Znejte svého psa a jeho způsoby projevování. Individuální vyhodnocování konkrétní situace může každému zvířeti velmi ulevit, objevení důvodu bolesti navíc pomáhá zachytit vážné případy ještě dřív, než dojde ke zhoršení stavu.

Nezapomínejte, že veterinář vašeho psa nevidí tak často, jako vy. Nemusí proto nutně poznat, co je na něm jinak, a říkat, že je zvíře „nějaké divné“ při určování diagnózy úplně nepomůže. Při popisu proto buďte co nejvíce detailní a zmiňujte i aktivity nebo změny, které Vám nemusí na první pohled připadat důležité. Mazlíček se tak nemusí trápit dlouho.

Nepřehánějte to

Netlačte na svého psa, vnímejte jeho potřeby a dopřejte mu dostatek času na odpočinek. I velmi aktivní pejsci potřebují čas na regeneraci a dobití baterek. A právě přílišná námaha může velmi jednoduše vést ke zraněním a bolesti.

Nezapomínejte, že za pejska musíte často přemýšlet a rozhodovat. Hlavně mladší a aktivnější pejsci často nepoznají, kdy už stačí, a nehlídaná aktivita vede velmi jednoduše k poranění pohybového aparátu, které nemusí být na první pohled zřejmé. V kurzu Základní poslušnost učíme pejska tzv. „nucený odpočinek“, který slouží právě k tomu, aby se pes nepřetáhl a uměl být v klidu.

Aktivity přizpůsobte aktuálnímu stavu svého mazlíčka a monitorujte jeho chování a reagování na množství zátěže.

Veterina

Nebojte se obrátit na svého veterináře! Vždycky je lepší podniknout na první pohled zbytečnou cestu na veterinu než později litovat, že jste se do ordinace svého veterináře nevydali dřív.

Buďte ke svému veterináři upřímní. Pokud jste udělali nedopatřením nějakou chybu, je vždy lepší jí uznat a řešit následky než zatloukat. Veterinář na příčinu dříve či později přijde a čím dřív se určí diagnóza, tím dřív může vašemu mazlíčkovi ulevit.

Zabavte ho

Při poranění nebo bolesti je většinou potřeb omezit pohyb na minimum, pejska tak budete muset zabavit jinak než dlouhými procházkami, přetahováním nebo sportem. Využít k tomu můžete různé hlavolamy, například lízací podložky nebo čmuchací dečky, které pejska zabaví na dlouhou dobu a vyžadují minimum pohybu.

Zabavit může pejska i některá z plnících hraček na našem e-shopu. Pořídit můžete koberečky nebo plnícího hada, který pejska zabaví nadlouho a s minimem námahy.

Zdroj: https://onlinepsiskola.cz/jak-psi-projevuji-bolest-a-co-jako-panicek-delat/?utm_source=ecomail&utm_campaign=2022_10_19_&utm_medium=email&utm_term=8503&ecmid=8503

6 neetických manipulačních triků

Video, ve kterém uvidíte, jak lze působit na naše podvědomí tak, že uděláme, co si manipulátor přeje. Zde je 6 manipulačních triků:

1. Pokud prodáváte svým klientům produkt zdarma, zvažte, jestli místo toho nedát produkt jejich rodinným příslušníkům ... to bývá účinnější... vyvoláte pocit, že myslíte i na příbuzné...

2. Pokud chcete znát názor klientů na produkt, zeptejte se: Jaká je vaše rada ke zlepšení produktu a ne Co na to říkáš? ... lidi rádi radí...

3. Pokud chcete požádat o zvýšení platu, pak to udělejte tehdy, když jste dostali pozitivní zpětnou vazbu o své práci od zákazníka ... povídání o vašich výsledcích je v centru dění...

4. Pokud přesvědčujete skupinu studentů, aby si něco koupili, zmiňte se, že jste taky student a vyvoláte pocit sounáležitosti...vyvoláte princip jednoty...

5. Vyzdobte si své prostředí, podle svých cílů... ovlivňují nás podvědomě, takže na ně myslíme častěji (viz moře reklamních letáků, bilboardů, ...)

6. Přiveďte člověka do správného rozpoložení dříve, než mu předáte své sdělení ... pochvalte ho, že je ochotný spolupracovat, upřímný, ... zvedněte mu ego, pak snadněji vyslyší vaše sdělení

Bacha, abyste se i vy nestali obětí manipulace.... Ani vy nemanipulujte ostatními, neb "kdo jinému jámu kopá, ..."

 

Bez lásky je člověk jen smutnej, ale bez přátel by nepřežil

1. Kolikrát už v prostřed pouště, bez šatů sem nahý stál.
Čekal na cvaknutí spoustě, zrazen těmi, jež jsem miloval.
A pak můj nářek, pravda utne, již tak těžce sem si vysloužil.
Že bez lásky sem jenom smutnej ale bez přátel bych nepřežil.
Že bez lásky sem jenom smutnej ale bez přátel bych nepřežil.

2. Kolikrát se všechno zvrtlo, že vší mé práce, zbyl jenom prach.
Ostří o hrdlo škrtlo, a o život sem měla strach.
I když ta pravda, trpce chutná a málem mě i zabila.
Vím že bez lásky sem jenom smutná ale bez přátel bych už nežila.
Bez lásky sem jenom smutná ale bez přátel bych už nežila.

R1, Sóu, sóu, na světě i dobrý lidi.
Sóu, sóu, maj pevnej pohled a ruky stisk.
Sóu jen, skromný tak míň je vidíš.
Ty nikdy netancujou, jak si někdo písk.

3. Kolikrát nahoru dolu, půjdem nikdo nevíme.
Od mozolu, do mozolu, získáme a ztratíme.
Až zas život bude hutnej, kéž by přítel mi zas vyložil.
Že bez lásky je člověk jen smutnej ale bez přátel by nepřežil.
Bez lásky je člověk jen smutnej ale bez přátel by nepřežil.

R2 Sóu, sóu, v týhle zemi i dobrý lidi.
Sóu, sóu, maj pevnej pohled i ruky stisk.
Sóu jen, skromný tak míň je vidíš.
Ty nikdy netancujou, jak si někdo písk.

Až zas život bude hutnej, kéž by přítel mi zas vyložil.
Že bez lásky je člověk jen smutnej ale bez přátel by nepřežil.
Bez lásky je člověk jen smutnej ale bez přátel by nepřežil.

R2 Sóu, sóu, v týhle zemi i dobrý lidi.
Sóu, sóu, maj pevnej pohled i ruky stisk.
Sóu jen, skromný tak míň je vidíš.
Ty nikdy netancujou, jak si někdo písk.

Zdroj: i s akordy na této adrese Velký zpěvník

 

 

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli se letos v květnu po téměř třech letech vrací do pražské O2 areny, kde vystoupí spolu s Českým národním symfonickým orchestrem pod taktovkou Marcella Roty. Slavného italského tenoristu na pódiu doprovodí jeho vzácní hosté – skvělá kubánská sopranistka Maria Aleida, toskánská diva Ilaria Della Bidia, barytonista Gianfranco Montresor a cellistka Ayanna Witter-Johnson.
Andrea Bocelli v rozhovoru pro Radiožurnál před časem pochválil a ocenil české publikum: “Vždy, když přijedu do Prahy, a zjistím, že koncertní sál je vyprodaný, tak je to pro mě radostným důkazem, že mne má české publikum rádo a že se na mě těší. A také díky tomuto vztahu mám na Prahu a české publikum pokaždé velice dobré vzpomínky.”

V nedávném interview pro TV Prima, které s ním v Praze během nahrávání s Českým národním symfonickým orchestrem vedl Libor Bouček, hovořil krásně o tom, jak je klasická hudba a kultura obecně důležitá pro duševní i duchovní rozvoj. Svému publiku, a zejména pak mladým lidem, poslal tento důležitý vzkaz: „Bez kultury by lidstvo upadlo do ignorance, to vede k tomu, že se lidé stávají otroky něčeho nebo někoho, to je velmi nebezpečné. … Studujte, učte se, snažte se věci pochopit, pochopit svět, dívat se na něj nezaujatým pohledem, snažte se do sebe vstřebat co nejvíce.”

Andrea Bocelli vystupoval za svoji kariéru nejen pro miliony nadšených posluchačů v největších koncertních sálech a operních domech světa, ale také pro papeže, prezidenty i královskou rodinu, a prodal neuvěřitelných 90 milionů nosičů. Bocelli je držitelem mnoha ocenění, mj. Zlatého Globu, neuvěřitelných sedmi Classic Brit Awards a sedmi World Music Awards, šestkrát byl nominován na cenu Grammy a šestkrát na cenu Latin Grammy. Od roku 2010 září jeho hvězda na Hollywoodském chodníku slávy. Přesto zůstává skromným a milým člověkem, který se mimo svoji oslnivou pěveckou kariéru věnuje také nadaci Andrea Bocelli Foundation, jež má za cíl pomáhat sociálně i zdravotně hendikepovaným lidem po celém světě.

Na podzim roku 2018 umělec vydal album Sì, intimní sbírku písní, která oslavuje lásku, víru a rodinu. Produkce se ujal legendární Bob Ezrine (Pink Floyd, Lou Reed). Sí je album o srdci a duši, pozitivitě a rodině, melodii a magii. Z tohoto důvodu si Bocelli zvolil silný a jednoduchý titul. „Ano je to slovo, které říkáte, když dostanete svůj první polibek, když s někým souhlasíte, když chcete, aby se někdo cítil dobře. Sí je slovo, které říkáte pokaždé, když věci dobře končí… Sí je výrazem pozitivního a silného lidského slova, pocitu a emocí“. Album se po svém vydání okamžitě vyšvihlo na první místo amerických i britských hitparád, čímž se navždy zapsalo do historie. 20. listopadu 2019 byl Andrea za toto album nominován na cenu Grammy.

O dva roky později, na podzim 2020, Bocellimu vyšlo u značky Sugar/Decca Records nové, dech beroucí album Believe, oslavující sílu huby a její konejšivý, uklidňující vliv na lidskou duši. Album obsahuje dosud nevydanou skladbu hvězdného italského skladatele Enia Morriconeho, duety se skvělou mezzosopranistkou Cecílií Bartoli a také nově přezpívaná píseň Amazing Grace s 27násobnou držitelkou Grammy Alison Kraus. Bocelli tu do hloubky prozkoumává velmi osobní témata, týkající se víry. „Koncept, jenž stojí za titulem alba Believe /věřit/ tvoří tři slova“, vysvětluje Bocelli, „jsou to víra, naděje a dobročinnost. Věřit /to believe/ znamená naslouchat, obracet se k nebesům uvnitř každého z nás, snažit se o dosažení toho nejúžasnějšího, ba jediného možného stavu bytí, kterým je život v harmonii s ostatními lidskými bytostmi i se světem jako takovým, život prožitý poeticky (t.j. pro vyšší dobro) a duchovně. Hudba pak může být naším průvodcem na této cestě.”

Album Believe propůjčilo název i aktuálnímu turné slavného umělce. Na pražském koncertu se tak můžeme těšit nejen na nejslavnější operní árie, ale také mimo jiné i na výběr nejkrásnějších písní z této překrásné desky se silným poselstvím.

A na závěr ještě zajímavost, týkající se neúnavné charitativní činnosti Andrea Bocelliho. Jeho nadace ABF (Andrea Bocelli Foundation) vstoupila nedávno do partnerství se společností Plus1, díky níž bude ke každé prodané vstupence na kterýkoliv koncert slavného tenoristy automaticky přidána jedna měnová jednotka (euro/dolar/libra, atd.), která bude následně převedena na nadaci ABF.

Videoukázka zde